19. 6. 2018

Amulet a talisman


amulet a talisman




Jaký je rozdíl mezi amuletem a talismanem? Proč je vlastně nosíme? Má stejný amulet či talisman na každého stejný účinek?


V dnešní uspěchané době je velmi obtížné uspět a prosadit se. Všichni si přejeme kapku toho štěstí, chceme být tím, komu se podařilo vyniknout aspoň v něčem nad ostatními. Proto mnozí z nás u sebe nosí nějaký ten talisman či amulet. Může to být něco, co jsme od někoho dostali, malý kamínek, přívěšek na krk či klíče, prsten, obrázek apod. Je to něco, co je jen naše, je to nabité naší energií a dodává nám tento předmět sílu a odvahu dobrat se zdárně našeho cíle či uskutečnění přání. 


amulet a talisman



Mnoho lidí vůbec netuší, jaký je rozdíl mezi amuletem a talismanem. 

Amulet se obvykle používá na označení předmětu, který má zahánět od svého nositele vše negativní, má chránit před vším zlým. Naopak talisman má za úkol přitahovat ke svému nositeli vše pozitivní: úspěch, zdraví, štěstí apod. Amuletem či talismanem může být naprosto cokoliv: mince, pírko, kámen, dřívko, papír s obrázkem či textem … Není důležité, co to je, ale naprogramování. Na základě toho potom amulet či talisman bude pohlcovat, odrážet zpět či přitahovat požadované energie.

Individualita a originalita 


Každý z nás je individuální osobností. Nenajdete na světě druhého člověka, který by byl naprosto stejný. I identická dvojčata se v mnohém od sebe liší. Stejné je to i s amulety a talismany. Na trhu jich je nepřeberné množství a konkrétní druhy v ohromném množství kusů. A přesto mají na různé lidi různý účinek. Ne všechny čínské mince pro štěstí přinesou všem nositelům štěstí. Mnohdy jde jen o módní doplňky, které zůstanou časem ležet někde založeny nebo budou zcela vyhozeny, protože nepřinesly nositelům to, v co věřili a po čem toužili. 

A co vy? Také máte svůj oblíbený talisman či amulet?



Žádné komentáře:

Okomentovat