20. 6. 2018

Výběr amuletu a talismanu


amulet pentagram


Úplně nejlepší je, pokud si můžete svůj amulet či talisman vyrobit sami přímo na míru, nebo si ho necháte někým vyrobit. Někým, kdo přesně ví, co potřebujete a vyzná se v symbolech a v oblasti esoteriky. Základem každého talismanu či amuletu je symbol. Ten se dá dále různě upravovat či k němu přidávat další prvky. Takto vyrobený amulet či talisman má v sobě ukrytou sílu. Ne jako ten, který je vyráběn jako na běžícím pásu převážně za účelem zisku.
Vhodné materiály

V magii se říká, že za vším stojí myšlenka, která vše určuje a řídí. A myšlenku má v moci člověk, ten je jejím vysilatelem. Proto už při výrobě amuletu či talismanu je důležité myslet na to, za jakým účelem je zhotovován. Jakou má plnit funkci.

Vhodným materiálem ke zhotovení amuletu či talismanu je kámen, kov (zlato, stříbro, měď, mosaz aj.), dřevo (korálky ze santalu, hůlka z dubu, jasanu, lísky). O kamenech toho bylo napsáno již mnoho. Při výběru kamene se můžete nechat inspirovat astrologickým znamením (včetně ascendentu), numerologií, konkrétními vlastnostmi a vibracemi daného kamene nebo vlastní intuicí, pokud vás nějaký kámen láká a oslovuje jeho energie.

Magické symboly

Magických symbolů existuje spousta. K nejznámějším patří bezesporu pentagram (pěticípá hvězda - symbol mikrokosmu) a hexagram (šesticípá hvězda - symbol makrokosmu). Velmi silnými magickými symboly jsou kříže: svastika (kříž s ohnutými rameny - kříž slunce a štěstí), ankh (egyptský neboli nilský kříž - kříž života) a rosekruciánský kříž (kříž s rudou růží uprostřed - kříž sebepoznání a osvícení). Účinný může být také kříž s Kristem.

Ankh

K magickým symbolům lze zařadit různé znaky a jména bohů, andělů a archandělů, démonů, géniů, inteligencí (Mayové, Atlantiďané, Toltékové).

Znaky či jména se dají vyrýt do kovu, kamene či dřeva a nosí se stále u sebe. Je možné symboly také nakreslit či jména napsat na papír, nejlépe pergamenový popř. sací.

Platí však, že výběr symbolu by měl být velmi pečlivě zvážen. Symbol by vám měl být blízký.  



Žádné komentáře:

Okomentovat