24. 6. 2018

Kdo se může naučit vykládat karty


Symbolon a Lenormand



Občas se můžete setkat s názorem, že vykládání karet není pro každého. Já si naopak myslím, že se může naučit vykládat karty každý svou pílí a trpělivostí. Je to velice časově náročný proces učení, který je někomu daný více, někomu méně. Je mnoho lidí, co toto učení časem vzdá, neboť je to učení na celý život. Kdo má tuto cestu danou, nikdy již karty neodloží, protože budou už po zbytek jeho života jeho součástí.

Čím více víme, tím více vidíme i své mezery a co vše je třeba se doučit. Stále je co zdokonalovat. Mnoho lidí má silně vyvinutou intuici, proto obrázky z karet na ně mluví samy či vidí i vize, jako by se dívali na film. Naopak jiní lidé mohou maximálně vykládat pro svou potřebu, a nejsou schopni vyložit druhému, nebo potřebují k výkladu hodně informací od klienta, aby se měli čeho chytit.

Vykládat druhým lidem vyžaduje velkou zodpovědnost, neboť každé slovo, které kartářka (nebo kartář) vysloví, si může klient vzít za své a může napáchat mnoho škod. Proto je také velice důležité umět vážit slova, být částečně i psychologem, je třeba vědět, jak s daným člověkem mluvit a jak dané životní situace správně podat. Je to hodně o samotném postoji člověka, zda má odvahu a také svědomí v tomto poslání, které předávají karty. Pokud kartářka nepřistupuje k výkladům zodpovědně, může mnoha lidem uškodit, doslova jim obrátit život naruby.

Základem pro každou kartářku je mít úctu ke kartám, k lidem, k jejich svobodné vůli, k životu. Samozřejmostí by mělo být dodržování etického kodexu. Ten může mít každá kartářka nastaven jinak. Na některé otázky vám jedna kartářka bez problémů odpoví, jiná vás naopak odmítne. V tomto případě jí to nemějte za zlé a zkuste se obrátit na někoho jiného, pokud skutečně na danou otázku chcete znát odpověď. 


Jak jste se naučili vykládat karty vy? A jak dlouho karty vykládáte? 

Žádné komentáře:

Okomentovat