24. 6. 2018

Kde a jak si karty pořídit


tarot






Pokud už máte jasno, který druh karet chcete (tarot, Lenormand, cikánské aj.), tak vás teď jistě napadne, jak zjistit, které konkrétní karty jsou pro vás ty nejvhodnější a kde si karty pořídit. Máte několik možností. 


Zkuste zapátrat na internetu a najít si pokud možno kompletní vyobrazení celé sady karet. Existují stránky s galeriemi a náhledy všech karet vybraných sad (nejen tarotu). Později můžete nakoupit buď v internetovém obchodu (můj oblíbený je Alembiq, pokud karty nejsou momentálně na skladě, ale jsou k sehnání, do měsíce je budete mít doma), větším knihkupectví či specializovaném obchodu.

Mnoho ukázek tarotových sad najdete na Aeclectic.

Celé sady tarotu a jiných karet si můžete prohlédnout v této galerii 
nebo zde.

Někdy se dá najít spoustu zajímavého i na YouTube.

Dalším krokem může být návštěva nějakého dobře zásobeného obchodu, kde se karty prodávají, i když většinou vás nenechají rozbalit karty z celofánu a prohlédnout si celý balíček. Ve specializovaných prodejnách to ale nebývá problém.

Další možností je nákup v antikvariátu. Osobně bych s již používanými kartami někoho jiného nevykládala, ale na rozšíření sbírky by mi takové karty nevadily.

Karty také můžete dostat jako dárek. Ne vždy se vám ale musí darující trefit do vkusu. Proto považuji za vhodnější si vlastní karty vybrat osobně.

V každém případě berte v potaz velikost karet a velikost vašich rukou, někdy to může být problém při míchání karet. Některé sady tarotu se vyskytují i v tzv. pocket (kapesní) verzi (např. Rider-Waite nebo i Crowley Tarot). Vezměte také v úvahu, nakolik je sada karet rozšířená, jestli k ní seženete i nějakou literaturu. Některé sady tarotu ale i jiných karet (Art Deco) mají jen malinkatou brožurku nebo knihu v angličtině. Pokud anglicky neumíte, je to jako byste neměli nic. Některé sady jsou velmi specifické a nedoporučuje se k nim dokupovat literaturu určenou k jiným sadám. Naslouchejte své intuici, a pokud máte možnost vzít si balíček karet do ruky, vnímejte své pocity, jaké z karet máte.  

Jak jste ke svým kartám přišli vy?

Žádné komentáře:

Okomentovat